Thema-avond “30 km/u, tenzij”

Fietsersbond Eindhoven nodigt u graag uit voor een thema-avond met als onderwerp “30 km/u, tenzij”, op donderdag 9 november 2023 vanaf 19:30u in Café ’t Rozenknopje (adres: Hoogstraat 59, Eindhoven).

Enige tijd geleden is ook in Eindhoven een motie aangenomen waarin staat dat 30 km/u de norm gaat worden, en 50 km/u alleen bij uitzonderingen zal gelden. Een lagere maximumsnelheid zal het aantal verkeersslachtoffers drastisch kunnen reduceren. In grote delen van de stad was 30 km/u al de toegestane snelheid, maar lang niet overal zijn de wegen zo ingericht dat weggebruikers zich aan die snelheid houden. En ook de controle op het naleven van de snelheid is nog onvoldoende. Er is dus nog volop werk aan de winkel. De vraag is nu hoe we 30 km/u gezamenlijk het beste kunnen realiseren. Dat willen we op deze avond met jullie bespreken, wij zijn daarbij vooral op zoek naar jullie inzichten en argumenten.

De precieze agenda van de avond zal van tevoren op de website van de fietsersbond Zuidoost-Brabant (https://zuidoostbrabant.fietsersbond.nl/) worden gepubliceerd. Vanuit de landelijke fietsersbond zal in ieder geval Ross Goorden (Beleidsadviseur Ruimte & Mobiliteit) aanwezig zijn, om ons informeren hoe dit onderwerp op andere plaatsen wordt opgepakt.

De zaal is open vanaf 19.00u, er staat dan weer een kopje koffie of thee voor je klaar. De avond eindigt rond 22.00u. De toegang is gratis. Om een beeld te hebben van het aantal te verwachten bezoekers vragen wij u vriendelijk om u van tevoren aan te melden via een mail naar [email protected].

We nodigen u van harte uit op deze thema-avond aanwezig te zijn en mee te praten over de inrichting voor 30 km/u.

Met vriendelijke groet,
Namens de Fietsersbond Eindhoven

Timo Bootsma

Categorieën