De Groene Corridor

Tijdens de Regiodag op 8 april 2017 die werd gehouden in Oirschot is door Esther Langens, fractievoorzitter van Dorpsvisie Oirschot een presentatie gehouden over de Groene Corridor. Deze Groene Corridor moet een aantrekkelijke fietsverbinding worden tussen de Markt in Oirschot en het centrum van Eindhoven. De gemeente Oirschot, de gemeente Eindhoven en het Brabants Landschap hebben werken hierin samen.

Groene Corridor

De Groene Corridor gaat lopen over de Eindhovensedijk en Oirschotsedijk en vormt zo voor de fietser een snelle, groene en veilige verbinding die deel uitmaakt van het traject Eindhoven-Tilburg.
De Eindhovensedijk blijft open voor auto’s tot aan de Erica. Vanaf dat kruispunt moet men linksaf om, via een nieuw aan te leggen weg (de “Challenge-variant”), door te rijden naar de Anthony Fokkerweg. De Oirschotsedijk gaat pas dicht als deze omleiding gerealiseerd is.
Onderdeel van de Groene Corridor is een brug voor langzaam verkeer over het Wilhelminakanaal in Oirschot ter hoogte van Moorland. Met de realisatie van deze brug kunnen bewoners en recreanten eenvoudig vanuit het Oirschotse centrum naar de voorzieningen aan de zuidkant van het kanaal als de Kempenhorst, de Kemmer en zo verder over de Groene Corridor naar Eindhoven. In deze animatiefilm is een impressie te zien van de toekomstplannen rondom Moorland.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *