Fietsen naar 2040

Hoe zal de fiets ervoor staan in 2040? Niemand kan in een glazen bol kijken, maar we kunnen wel een poging doen om trends in maatschappij en mobiliteit te analyseren en daaruit proberen af te leiden hoe de fiets er in 2040 voor zou kunnen staan.
De fiets is al lange tijd een vanzelfsprekend onderdeel van onze mobiliteit en staat er in 2017 goed voor met de groeiende aandacht voor leefkwaliteit en een gezonde leefstijl en e-bikes die een oplossing bieden voor het overbruggen van grotere afstanden. Maar toch moeten we rekening houden met ontwikkelingen in de nabije toekomst die invloed kunnen hebben op het gebruik van de fiets, bijvoorbeeld smart mobility, deelfiets-systemen en zelfrijdende auto’s maar ook ontwikkelingen op stedebouwkundig gebied.
De Fietsersbond heeft om meer inzicht te krijgen een verkenning gedaan samen met een aantal prominente deskundigen die voorop lopen in deze ontwikkelingen. Dit heeft geresulteerd in het rapport “Fietsen naar 2040: een toekomstverkenning door de Fietsersbond en tien koplopers”.

Het rapport Fietsen-naar-2040 kunt u hier downloaden.

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *