Fietsdocenten gezocht

Fietsschool_nieuwe_nederlanders

Wijkcentrum De Dommel in Eindhoven zoekt vrijwilligers die vrouwen willen leren fietsen. De fietslessen worden elke woensdagmorgen gegeven in het wijkcentrum aan de Bennekelstraat.

Al jarenlang biedt wijkcentrum De Dommel vrouwen de mogelijkheid om gratis te leren fietsen. De behoefte daaraan is groot, hoewel het aantal deelnemers per ochtend varieert. De ene keer komen er vijf vrouwen, de andere keer tien of nog meer. De meeste vrouwen hebben een migratieachtergrond en komen uit landen waar het niet gewoon is om meisjes te leren fietsen.
De fietslessen worden gegeven op het voormalige schoolplein achter het wijkcentrum. Als de vrouwen veilig kunnen fietsen gaan ze, onder begeleiding, de straat op. Omdat er nu te weinig vrijwilligers zijn, is dat niet altijd mogelijk. Daarom is het wijkcentrum naarstig op zoek naar mensen die het leuk vinden om anderen te leren fietsen.

Voor informatie en/of aanmelding kunt u bellen met Sissie Hommersom, zakelijk leider wijkcentrum De Dommel, tel. 06 46768155, of e-mail: [email protected].

Categorieën