Riksja Best officieel in gebruik genomen

De actie ‘Een riksja voor Best’, bedoeld om mensen met een beperking de kans te bieden fietstochten te maken (zie Een riksja voor Best) is zeer succesvol verlopen. Via crowdfunding en een bijdrage van de Rabobank kon de riksja al vrij snel worden aangeschaft.
Na training van de vrijwilligers was op 1 september j.l. het moment aangebroken om de riksja officieel in gebruik te nemen. Nadat John Peeters, initiatiefnemer van de actie, op het bordes van het raadhuis in Best de aanwezigen had toegesproken was het de beurt aan locoburgemeester John Verheijen. Na enkele woorden te hebben gesproken klom hij op het zadel van de riksja waarop inmiddels het echtpaar Jos en Wilma Strik had plaatsgenomen. Ceremonieel werd een lint doorgeknipt en vervolgens vertrok de riksja tussen de fonteinen door richting Campus WesterWind, onder begeleiding van een aantal fietsers en hardlopers. Aangekomen op de Campus, een dagbestedingslocatie voor mensen met een verstandelijke beperking en voor senioren, werd koffie en appeltaart geserveerd voor de aanwezigen. Mede dankzij het mooie weer een geslaagde aftrap van een prachtig initiatief waardoor hopelijk veel mensen met een beperking een fijne fietstocht kunnen beleven!

Met locoburgemeester John Verheijen op het zadel vertrekt de riksja met het echtpaar Strik tussen de fonteinen door richting Campus WesterWind. Links initiatiefnemer John Peeters (met pet) en de voorzitter van de Fietsersbond ZO-Brabant Annemie Driessen (met geel shirt).

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *