Een riksja voor Best

Riksja1

De actie ‘Een riksja voor Best’ is een samenwerking tussen stichting Avondje-Uit, de zorginstelling Archipel Kanidas, de Fietsersbond en Rabobank Het Groene Woud Zuid.
John Peeters, een van onze lokale Fietsersbondleden en voorzitter van stichting Avondje-Uit, is de trekker van deze unieke samenwerking in het kader van “Fietsen Alle Jaren”.
Dat laatste is een landelijk initiatief van de Fietsersbond om kwetsbare en niet meer mobiele mensen de kans te bieden riksja fietstochten te maken onder begeleiding van vrijwilligers onder het motto “een leven lang wind door je haar” (zie: Een leven lang wind door je haar en www.fietsenallejaren.nl/)

De organisatie in Best is hard op weg de benodigde gelden bij elkaar te krijgen via een succesvolle crowdfunding-actie en hoopt binnenkort de riksja te kunnen aanschaffen. De burgemeester van Best heeft inmiddels het ambassadeurschap van deze actie op zich heeft genomen, vooral vanwege zijn affiniteit met de doelgroep van de toekomstige riksjagebruikers.
Als de riksja er is zal de burgemeester ook de openingsrit gaan doen met twee gasten die hij zelf uitzoekt en uitnodigt.
Een filmpje over dit project vindt je op
www.aandeelindebuurt.nl/nl/projects/riksja-best
Je leest daar ook hoe je kunt bijdragen.

Nadere informatie over het project is te krijgen via John Peeters,
email: johnpeeters@onsbrabantnet.nl

Categorieën

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *