Fietsen Alle Jaren: een leven lang wind door je haar

Iedereen heeft recht op wind door zijn haar. Op herinneringen die opkomen als je langs bekende plekken fietst, of gewoon een mijmerende gedachte wanneer je door de natuur gaat.  Die herinneringen en gedachten horen bij ons en zijn uniek. Verhalen die als je ouder wordt met jou zullen verdwijnen. Fietsen Alle Jaren combineert die verhalen met de vreugde van een stukje fietsen.

Onze vrijwilligers nemen per keer twee kwetsbare of niet meer mobiele mensen mee voor een fietstocht in een riksja. Een warmhartige maar eenvoudige handeling die iedereen kan doen. Tijdens de fietstocht luisteren we naar hun verhalen en geven hen de tijd en zorg die ze ook aan ons gaven. Met Alle jaren bedoelen we dat het leven niet ophoudt bij een bepaalde leeftijd, en omarmen we wat elke generatie te bieden heeft door middel van iets eenvoudigs als fietsen.

In heel Nederland

Fietsen Alle Jaren is een initiatief van de Fietsersbond. De Fietsersbond is licentiehouder voor Nederland voor initiatieven gebaseerd op het Deense concept Cycling without Age gevestigd in Kopenhagen. Momenteel zijn er lokale initiatieven in:

  • Emmen (mail Lenny Jansen)
  • Groningen (mail Henk Obbink)
  • Heeze, ga naar de lokale website
  • Hilversum (mail Marian Schouten)
  • Leeuwarden,  ga naar de lokale website
  • Leusden (mail Jet Kraanen)
  • Nijmegen, ga naar de lokale website
  • Vlaardingen (mail Cees Smit)

 

Wil je ook een lokaal initiatief opzetten?  

Ga dan hier naar de website en vul het contactformulier in